Kode ASCII - Tabel karakter lan simbol

El American Standard Code for Information Interchange utawa ASCII, thanks kanggo akronim ing basa Inggris, iku jeneng diwenehi kanggo ssistem encoding karakter.

Kanthi cara iki, nuduhake informasi luwih gampang, amarga file sing kita deleng ing komputer siji katon kanthi cara sing padha ing komputer liyane, lan kanthi cara iki, ora ana informasi sing ilang.

Apa kode ASCII?

kode ASCII punika kode sing njedhul saka perlu kanggo ijol-ijolan informasi tanpa distorsi saka komputer siji menyang komputer liyane.

Ayo kita elinga yen ing wiwitan jaman elektronik, komputer bisa dikode kanthi individu, amarga biaya lan panjaluk ngidini, nanging nalika boom komputer saya tambah, lan, saliyane, panjaluk kasebut dadi luwih rumit.

Sistem dibutuhake sing nduweni kabeh piranti supaya file sing padha bisa diwaca kanthi padha ing komputer siji lan ing komputer liyane tanpa dipikirake jarake.

Kanthi cara iki, ijol-ijolan informasi luwih efektif lan efisien. 

Kode ASCII dipérang dadi sawetara jinis, gumantung saka fungsi sing pengin digunakake lan apa sing kudu diprogram dening spesialis supaya bisa digunakake kanthi bener. 

Penting kanggo ngerti carane jinis basa lan proses coding bisa digunakake ing komputasi yen sampeyan pengin luwih jero babagan topik iki, amarga ASCII soko dhasar kanggo fungsi sing tepat saka piranti. 

Kaping pisanan, ing taun 60-an, kode ASCII iki diadegaké ing basis pitung bit, ngidini kanggo reservasi 128 karakter, kalebu:

  • karakter kontrol kode ASCII kalebu 31 pisanan
  • Karakter sing bisa dicithak kode ASCII yaiku nganti 128.

Kanthi cara iki, ora mung bisa nulis lan ndeleng file ing komputer, nanging ana kamungkinan kanggo ngirim printah liwat keyboard lan tumindak tartamtu bakal digawa metu thanks kanggo Kode ASCII.

Kanggo nyukupi kabutuhan sing rada rumit, pirang-pirang taun sabanjure kode ASCII dikembangake, kalebu tildes (´), umlauts (ü) lan simbol liyane ing sistem kasebut.

Simbol sing digunakake saben dina diwenehake ing tabel iki sing umume dadi bagian saka kode ASCII, uga fungsi sing dileksanakake saben menit. 

Tabel iki cukup prasaja, nanging sampeyan ora perlu ngerti kanthi jero apa kode sing diwenehake kanggo saben tumindak supaya bisa nglakokake kode ASCII kanthi bener. 

Kanggo mangerteni, iku gampang banget, ing Kode ASCII punika universal, meh kabeh piranti duwe lan thanks kanggo iki, kita bisa ngerti informasi sing ditularaké.

Kanthi cara iki, panggunaan kode sing dadi bagean saka ASCII banget macem-macem, ditugasake kanthi nomer sing beda-beda lan menehi kita kamungkinan kanggo ndeleng apa sing arep kita komunikasi tanpa ngganti informasi kasebut., supaya file sing digawe ing piranti siji bakal katon padha nalika mbukak ing piranti liyane. 

Kepiye carane mbantu kita komunikasi? Ya, apa wae basa sing sampeyan gunakake, "a" ing Amerika Latin lan Eropa padha karo ing ASIA lan Amerika Serikat. 

Mesthine, kabutuhan kanggo ndeleng persis sing padha sing digawe ing piranti siji ing piranti liyane yaiku sing ndadekake kode sing bisa dicithak, amarga sadurunge, apa sing sampeyan deleng ing komputer siji ora padha karo sing bakal sampeyan deleng ing komputer liyane. 

Maringake informasi iki saka tombol sing kita pencet nalika ngetik layang nganti dibayangke ing komputer diwakili dening salah siji saka kode printable lan lengkap kode ASCII liwat nomer sing wis diutus sadurunge ing meja.

Apa jinis kode ASCII sing ana?

Ing asas, ana telung jinis kode ASCII sing nyakup operasi umum piranti, ora mung kontrol nanging uga tandha lan simbol, ing antarane kode iki kita duwe:

Kontrol ASCII - Tabel karakter lan simbol

Kode ASCII «ACK» – Pengakuan – Pengakuan tanda terima – Symbol spades kartu poker
Kode ASCII saka "BEL" - Bell
Kode ASCII saka "BEL" - Bell
Kode ASCII saka "BS" - Backspace
Kode ASCII saka "BS" - Backspace
Kode ASCII saka "BISA" - Batal
Kode ASCII saka "BISA" - Batal
Kode ASCII saka "CR" - Ketik - Carriage bali
Kode ASCII saka "CR" - Ketik - Carriage bali
Kode ASCII "DC1" - Piranti kontrol 1
Kode ASCII "DC1" - Piranti kontrol 1
Kode ASCII "DC2" - Piranti kontrol 2
Kode ASCII "DC2" - Piranti kontrol 2
Kode ASCII "DC3" - Piranti kontrol 3
Kode ASCII "DC3" - Piranti kontrol 3
Kode ASCII "DC4" - Piranti kontrol 4
Kode ASCII "DC4" - Piranti kontrol 4
Kode ASCII kanggo "DEL" - Busak, mbusak, mbusak
Kode ASCII kanggo "DEL" - Busak, mbusak, mbusak
Kode ASCII "DLE" - Link Data - Uwal Link Data
Kode ASCII "DLE" - Link Data - Uwal Link Data
Kode ASCII "EM" - Pungkasan media
Kode ASCII "EM" - Pungkasan media
Kode ASCII saka "ENQ" - Pitakonan - Suit Clubs Inggris poker Cards
Kode ASCII saka "ENQ" - Pitakonan - Suit Clubs Inggris poker Cards
Kode ASCII kanggo "EOT" - Pungkasan Transmisi - Suit Diamonds Poker Cards
Kode ASCII kanggo "EOT" - Pungkasan Transmisi - Suit Diamonds Poker Cards
Kode ASCII kanggo "ESC" - Uwal
Kode ASCII kanggo "ESC" - Uwal
Kode ASCII saka "ETB" - End of Block Transmission
Kode ASCII saka "ETB" - End of Block Transmission
Kode ASCII kanggo "ETX" - Pungkasan teks - kertu poker Inggris cocog jantung
Kode ASCII kanggo "ETX" - Pungkasan teks - kertu poker Inggris cocog jantung
Kode ASCII saka "FF" - Page break - Kaca anyar - Line feed
Kode ASCII saka "FF" - Page break - Kaca anyar - Line feed
Kode ASCII saka "FS" - File separator
Kode ASCII saka "FS" - File separator
Kode ASCII "GS" - Pemisah grup
Kode ASCII "GS" - Pemisah grup
Kode ASCII "HT" - Tab Horizontal
Kode ASCII "HT" - Tab Horizontal
Kode ASCII saka "LF" - Line break - baris anyar
Kode ASCII saka "LF" - Line break - baris anyar
Kode ASCII "NAK" - Pengakuan negatif
Kode ASCII "NAK" - Pengakuan negatif
Kode ASCII saka "NULL" - karakter Null
Kode ASCII saka "NULL" - karakter Null
Kode ASCII saka "RS" - Rekam pamisah
Kode ASCII saka "RS" - Rekam pamisah
Kode ASCII "SI" - Shift In
Kode ASCII "SI" - Shift In
Kode ASCII saka "SO" - Shift Out
Kode ASCII saka "SO" - Shift Out
Kode ASCII "SOH" - Miwiti Header
Kode ASCII "SOH" - Miwiti Header
Kode ASCII "STX" - Wiwitan teks
Kode ASCII "STX" - Wiwitan teks
Kode ASCII saka "SUB" - Substitusi
Kode ASCII saka "SUB" - Substitusi
Kode ASCII "SYN" - Idle sinkron
Kode ASCII "SYN" - Idle sinkron
Kode ASCII saka "AS" - Unit Separator
Kode ASCII saka "AS" - Unit Separator
Kode ASCII "VT" - Tab Vertikal - Tandha maskulin
Kode ASCII "VT" - Tab Vertikal - Tandha maskulin

Iku sing mbantu kita nglakokaké printah tanpa perlu kadhangkala nggunakake tombol lan sing, Kajaba iku, nggampangake sambungan antarane piranti ing umum.

Kajaba iku, uga thanks kanggo kode kontrol iki kita bisa nyambung tombol karo apa kita ndeleng ing layar, sing, nalika kita nggunakake tombol DELETE, kode wis ditugasake menyang sing dieksekusi ing sawetara milidetik. kanggo nindakake tumindak.

Supaya kita luwih ngerti, tombol kanthi logo Windows utawa tembung "Menu" nalika dipencet, mbukak garis wiwitan ing ngendi kabeh aplikasi katon lan yen kita pindhah panah menyang sing dikarepake lan menehi "Ketik". tombol, aplikasi bakal mbukak lan kabeh iki thanks kanggo kode kontrol sing kita ngomong bab. 

Cekakipun, kode kontrol sing ngidini kita nindakake fungsi ing komputer tanpa nglakokaké langsung, contone, yen kita pengin ngirim dokumen kanggo print karo Ctrl + Alt fungsi, lan dialog print otomatis katon.

Ora mung iki, nanging digunakake kanggo akeh printah liyane, kayata tombol "Esc" kanggo metu saka mode layar wutuh YouTube, contone,.

Utawa uga tombol "Busak" sing saben sampeyan menet busak sing dipilih utawa mbusak sing ana ing sisih tengen paragraf utawa persamaan numerik sing sampeyan gunakake., minangka lawan tombol delete sing mbusak digit ing sisih kiwa.

Iku ora mung kelakon karo tombol khusus sing nglakokaké tumindak ing sistem komputer, nanging karo huruf lan angka sing ana ing hardware kayata keyboard ing komputer utawa pilihan tutul ing layar supaya kode ASCII bisa, karo karakter lengkap lan printables.

Karakter lengkap lan bisa dicithak iki kalebu huruf, angka, uga simbol sing digunakake dening pangguna umum.

ASCII Printable - Tabel karakter lan simbol

Kode ASCII saka » » – Blank
Kode ASCII saka » » – Blank
Kode ASCII saka "`" - aksen Grave
Kode ASCII saka "`" - aksen Grave
Kode ASCII saka "^" - aksen Circumflex - ​​Caret
Kode ASCII saka "^" - aksen Circumflex - ​​Caret
Kode ASCII saka "_" - Underscore - Underscore - Underscore
Kode ASCII saka "_" - Underscore - Underscore - Underscore
Kode ASCII "-" - Mid dash - Tandha negatif - Tandha minus - Pengurangan
Kode ASCII "-" - Mid dash - Tandha negatif - Tandha minus - Pengurangan
Kode ASCII saka «,» – Koma
Kode ASCII saka «,» – Koma
Kode ASCII saka ";" - Titik koma
Kode ASCII saka ";" - Titik koma
Kode ASCII ":" - Titik
Kode ASCII ":" - Titik
Kode ASCII saka "!" – tembung panguwuh – tembung panguwuh
Kode ASCII saka "!" – tembung panguwuh – tembung panguwuh
Kode ASCII saka "?" – Tutup tandha pitakon – Tutup tandha pitakon
Kode ASCII saka "?" – Tutup tandha pitakon – Tutup tandha pitakon
Kode ASCII saka "." - Titik
Kode ASCII saka "." - Titik
Kode ASCII "'" - Apostrophe - Tanda kutip tunggal
Kode ASCII "'" - Apostrophe - Tanda kutip tunggal
Kode ASCII saka """ - Tanda kutip kaping pindho - Inggris utawa kuotasi dhuwur
Kode ASCII saka """ - Tanda kutip kaping pindho - Inggris utawa kuotasi dhuwur
Kode ASCII saka “(” – Open parenthesis – left parenthesis
Kode ASCII saka “(” – Open parenthesis – left parenthesis
Kode ASCII saka ")" - Tutup kurung - kurung tengen
Kode ASCII saka ")" - Tutup kurung - kurung tengen
Kode ASCII "[" - kurung mbukak - kurung kiwa
Kode ASCII "[" - kurung mbukak - kurung kiwa
Kode ASCII saka "]" - Nutup kurung - Kurung tengen
Kode ASCII saka "]" - Nutup kurung - Kurung tengen
Kode ASCII saka «{» – Kurung kiwa – Kurung mbukak – Kurung kurung mbukak – Kurung kurung
Kode ASCII saka «{» – Kurung kiwa – Kurung mbukak – Kurung kurung mbukak – Kurung kurung
Kode ASCII "}" - Kurung tengen - Nutup kurung - Nutup kurung - Kurung kriting
Kode ASCII "}" - Kurung tengen - Nutup kurung - Nutup kurung - Kurung kriting
Kode ASCII "@" - Ing tandha
Kode ASCII "@" - Ing tandha
Kode ASCII saka "*" - Asterisk
Kode ASCII saka "*" - Asterisk
Kode ASCII «/» – Divisi – Slash – Operator Quotient
Kode ASCII «/» – Divisi – Slash – Operator Quotient
Kode ASCII saka "\" - Backslash - Backslash - Backslash
Kode ASCII saka "\" - Backslash - Backslash - Backslash
Kode ASCII “&” – Ampersan – Y
Kode ASCII “&” – Ampersan – Y
Kode ASCII saka ">" - Tandha luwih saka
Kode ASCII saka ">" - Tandha luwih saka
Kode ASCII "#" - Tandha nomer utawa tandha hash
Kode ASCII "#" - Tandha nomer utawa tandha hash
Kode ASCII saka "%" - tandha persen - Persen
Kode ASCII saka "%" - tandha persen - Persen
Kode ASCII "+" - Tandha positif - Tandha Plus - Penambahan
Kode ASCII "+" - Tandha positif - Tandha Plus - Penambahan
Kode ASCII saka «<" - Kurang saka tandha
Kode ASCII saka «<" – Kurang saka tandha
Kode ASCII saka "=" - tandha padha - padha karo - padha
Kode ASCII saka "=" - tandha padha - padha karo - padha
Kode ASCII saka "|" – Bar vertikal – Pleca – Garis vertikal
Kode ASCII saka "|" – Bar vertikal – Pleca – Garis vertikal
Kode ASCII "~" - Tilde - Tandha kesetaraan - Tilde saka ñ - Virgulilla
Kode ASCII "~" - Tilde - Tandha kesetaraan - Tilde saka ñ - Virgulilla
Kode ASCII saka "$" - tandha dolar - Pesos
Kode ASCII saka "$" - tandha dolar - Pesos
Kode ASCII "0" - Nomer nol
Kode ASCII "0" - Nomer nol
Kode ASCII "1" - Nomer siji
Kode ASCII "1" - Nomer siji
Kode ASCII "2" - Nomer loro
Kode ASCII "2" - Nomer loro
Kode ASCII "3" - Nomer telu
Kode ASCII "3" - Nomer telu
Kode ASCII saka "4" - Nomer papat
Kode ASCII saka "4" - Nomer papat
Kode ASCII "5" - Nomer lima
Kode ASCII "5" - Nomer lima
Kode ASCII "6" - Nomer enem
Kode ASCII "6" - Nomer enem
Kode ASCII "7" - Nomer pitu
Kode ASCII "7" - Nomer pitu
Kode ASCII "8" - Nomer wolu
Kode ASCII "8" - Nomer wolu
Kode ASCII "9" - Nomer sanga
Kode ASCII "9" - Nomer sanga
Kode ASCII "A" - huruf kapital A
Kode ASCII "A" - huruf kapital A
Kode ASCII "a" - huruf cilik a
Kode ASCII "a" - huruf cilik a
Kode ASCII "B" - huruf kapital B
Kode ASCII "B" - huruf kapital B
Kode ASCII saka "b" - huruf cilik b
Kode ASCII saka "b" - huruf cilik b
Kode ASCII "C" - huruf kapital C
Kode ASCII "C" - huruf kapital C
Kode ASCII saka "c" - huruf cilik c
Kode ASCII saka "c" - huruf cilik c
Kode ASCII "D" - huruf kapital D
Kode ASCII "D" - huruf kapital D
Kode ASCII "d" - huruf cilik d
Kode ASCII "d" - huruf cilik d
Kode ASCII "E" - huruf kapital E
Kode ASCII "E" - huruf kapital E
Kode ASCII "e" - huruf cilik e
Kode ASCII "e" - huruf cilik e
Kode ASCII "F" - huruf kapital F
Kode ASCII "F" - huruf kapital F
Kode ASCII "f" - huruf cilik f
Kode ASCII "f" - huruf cilik f
Kode ASCII kanggo "G" - huruf kapital G
Kode ASCII kanggo "G" - huruf kapital G
Kode ASCII saka "g" - huruf cilik g
Kode ASCII saka "g" - huruf cilik g
Kode ASCII "H" - huruf kapital H
Kode ASCII "H" - huruf kapital H
Kode ASCII saka "h" - huruf cilik h
Kode ASCII saka "h" - huruf cilik h
Kode ASCII "I" - huruf kapital I
Kode ASCII "I" - huruf kapital I
Kode ASCII saka "i" - huruf cilik i
Kode ASCII saka "i" - huruf cilik i
Kode ASCII kanggo "J" - huruf kapital J
Kode ASCII kanggo "J" - huruf kapital J
Kode ASCII saka "j" - huruf cilik j
Kode ASCII saka "j" - huruf cilik j
Kode ASCII kanggo "K" - huruf kapital K
Kode ASCII kanggo "K" - huruf kapital K
Kode ASCII saka "k" - huruf cilik k
Kode ASCII saka "k" - huruf cilik k
Kode ASCII "L" - huruf kapital L
Kode ASCII "L" - huruf kapital L
Kode ASCII saka "l" - huruf cilik l
Kode ASCII saka "l" - huruf cilik l
Kode ASCII "M" - huruf kapital M
Kode ASCII "M" - huruf kapital M
Kode ASCII saka "m" - huruf cilik m
Kode ASCII saka "m" - huruf cilik m
Kode ASCII "N" - huruf kapital N
Kode ASCII "N" - huruf kapital N
Kode ASCII saka "n" - huruf cilik n
Kode ASCII saka "n" - huruf cilik n
Kode ASCII "O" - huruf kapital O
Kode ASCII "O" - huruf kapital O
Kode ASCII "o" - huruf cilik o
Kode ASCII "o" - huruf cilik o
Kode ASCII "P" - huruf kapital P
Kode ASCII "P" - huruf kapital P
Kode ASCII "p" - huruf cilik p
Kode ASCII "p" - huruf cilik p
Kode ASCII saka "Q" - huruf kapital Q
Kode ASCII saka "Q" - huruf kapital Q
Kode ASCII saka "q" - huruf cilik q
Kode ASCII saka "q" - huruf cilik q
Kode ASCII "R" - huruf kapital R
Kode ASCII "R" - huruf kapital R
Kode ASCII saka "r" - huruf cilik r
Kode ASCII saka "r" - huruf cilik r
Kode ASCII "S" - huruf kapital S
Kode ASCII "S" - huruf kapital S
Kode ASCII "s" - huruf cilik s
Kode ASCII "s" - huruf cilik s
Kode ASCII "T" - huruf kapital T
Kode ASCII "T" - huruf kapital T
Kode ASCII saka "t" - huruf cilik t
Kode ASCII saka "t" - huruf cilik t
Kode ASCII "U" - Huruf gedhe U
Kode ASCII "U" - Huruf gedhe U
Kode ASCII "u" - huruf cilik u
Kode ASCII "u" - huruf cilik u
Kode ASCII "V" - huruf kapital V
Kode ASCII "V" - huruf kapital V
Kode ASCII "v" - huruf cilik v
Kode ASCII "v" - huruf cilik v
Kode ASCII "W" - huruf kapital W
Kode ASCII "W" - huruf kapital W
Kode ASCII "w" - Huruf cilik w
Kode ASCII "w" - Huruf cilik w
Kode ASCII "X" - huruf kapital X
Kode ASCII "X" - huruf kapital X
Kode ASCII saka "x" - huruf cilik x
Kode ASCII saka "x" - huruf cilik x
Kode ASCII "Y" - huruf kapital Y
Kode ASCII "Y" - huruf kapital Y
Kode ASCII "y" - huruf cilik y
Kode ASCII "y" - huruf cilik y
Kode ASCII "Z" - huruf kapital Z
Kode ASCII "Z" - huruf kapital Z
Kode ASCII saka "z" - huruf cilik z
Kode ASCII saka "z" - huruf cilik z

Banjur kita ngomong babagan karakter sing bisa dicithak saka kode iki, amarga sing bisa dideleng lan minangka bagean saka file kasebut, Iku sing bisa kita visualisasi kanthi bener.

Kode sing bisa dicithak iki diwenehake, kanthi saben simbol lan huruf lan cocog karo karakter numerik sing diproses sacara internal dening komputer sing lagi diproses.

Ana, bertentangan karo sing sadurunge, kode sing bisa dicithak yaiku sing bisa diwaca ing komputer, yaiku, huruf lan angka sing diproyeksikan kanthi cara universal, mung ngganti basa yen perlu.

Karakter kasebut diwakili dening karakter numerik sing diwakili dening kode ASCII, yaiku, huruf makili nomer ing basa program komputer.

Nanging, angka kasebut dudu sing digambarake ing layar, mula huruf cilik utawa huruf gedhe cocog karo nomer sing kapisah supaya dina iki sampeyan bisa maca artikel iki.

Miturut kabecikan ing ndhuwur, lan ngerti kudu melu basa sing apik lan ejaan sing apik Basa apa wae sing dipilih utawa diomongake, kudu dikodifikasi huruf lan angka kanthi cara sing universal supaya informasi kasebut ora kleru.

ASCII ditambahi - Tabel karakter lan simbol

Kode ASCII saka » » – Non-breaking spasi
Kode ASCII saka » » – Non-breaking spasi
Kode ASCII saka «´» – Aksen akut
Kode ASCII saka «´» – Aksen akut
Kode ASCII "¯" - Macron, super dash, underscore
Kode ASCII "¯" - Macron, super dash, underscore
Kode ASCII saka "¨" - Umlaut
Kode ASCII saka "¨" - Umlaut
Kode ASCII saka "¸" - Cedilla - Low tilde
Kode ASCII saka "¸" - Cedilla - Low tilde
Kode ASCII saka "¡" - tandha seru mbukak - tandha seru mbukak
Kode ASCII saka "¡" - tandha seru mbukak - tandha seru mbukak
Kode ASCII "¿" - Tandha pitakon mbukak - Tandha pitakon mbukak - Tandha pitakon mbukak
Kode ASCII "¿" - Tandha pitakon mbukak - Tandha pitakon mbukak - Tandha pitakon mbukak
Kode ASCII "·" - Titik tengah - Titik tengah - koma Georgia
Kode ASCII "·" - Titik tengah - Titik tengah - koma Georgia
Kode ASCII “̳” – Garis bawah ganda – Garis bawah ganda – Garis bawah ganda
Kode ASCII “̳” – Garis bawah ganda – Garis bawah ganda – Garis bawah ganda
Kode ASCII ««» – Bukak latin, sudut, kurang utawa Spanyol kuotasi – Bukak latin kuotasi
Kode ASCII ««» – Bukak latin, sudut, kurang utawa Spanyol kuotasi – Bukak latin kuotasi
Kode ASCII saka «»» – Nutup tandha latin, amba, kurang utawa Spanyol – Nutup tandha petik latin
Kode ASCII saka «»» – Nutup tandha latin, amba, kurang utawa Spanyol – Nutup tandha petik latin
Kode ASCII saka "§" - tandha bagean
Kode ASCII saka "§" - tandha bagean
Kode ASCII "¶" - Pungkasan paragraf - Tandha paus pilot
Kode ASCII "¶" - Pungkasan paragraf - Tandha paus pilot
Kode ASCII saka «©» – Simbol Hak Cipta – Hak Cipta
Kode ASCII saka «©» – Simbol Hak Cipta – Hak Cipta
Kode ASCII saka "®" - Simbol Merek Dagang Kadhaptar
Kode ASCII saka "®" - Simbol Merek Dagang Kadhaptar
Kode ASCII "°" - Tandha gelar - Dering
Kode ASCII "°" - Tandha gelar - Dering
Kode ASCII saka «±» – tandha plus minus
Kode ASCII saka «±» – tandha plus minus
Kode ASCII "÷" - Tandha divisi
Kode ASCII "÷" - Tandha divisi
Kode ASCII saka "×" - tandha multiplikasi
Kode ASCII saka "×" - tandha multiplikasi
Kode ASCII saka «¬» – Tandha Negasi
Kode ASCII saka «¬» – Tandha Negasi
Kode ASCII "¦" - Bar vertikal sing rusak
Kode ASCII "¦" - Bar vertikal sing rusak
Kode ASCII "≡" - Congruence - Simbol matematika kesetaraan
Kode ASCII "≡" - Congruence - Simbol matematika kesetaraan
Kode ASCII "─" - Garis horisontal sing prasaja
Kode ASCII "─" - Garis horisontal sing prasaja
Kode ASCII saka "│" - Garis vertikal prasaja saka kothak grafis
Kode ASCII saka "│" - Garis vertikal prasaja saka kothak grafis
Kode ASCII "┌" - Pojok tengen ngisor baris siji
Kode ASCII "┌" - Pojok tengen ngisor baris siji
Kode ASCII "┐" - Baris siji pojok kiwa ngisor
Kode ASCII "┐" - Baris siji pojok kiwa ngisor
Kode ASCII "└" - siji baris pojok tengen ndhuwur
Kode ASCII "└" - siji baris pojok tengen ndhuwur
Kode ASCII "┘" - Baris siji pojok kiwa ndhuwur
Kode ASCII "┘" - Baris siji pojok kiwa ndhuwur
Kode ASCII "├" - Baris tunggal vertikal tengen kanthi fillet
Kode ASCII "├" - Baris tunggal vertikal tengen kanthi fillet
Kode ASCII "┤" - Garis vertikal lan kiwa kanthi sambatan kotak grafis
Kode ASCII "┤" - Garis vertikal lan kiwa kanthi sambatan kotak grafis
Kode ASCII "┬" - Garis tunggal horizontal bawah dengan sambatan
Kode ASCII "┬" - Garis tunggal horizontal bawah dengan sambatan
Kode ASCII saka "┴" - Garis Horizontal Tunggal kanthi Fillet Top
Kode ASCII saka "┴" - Garis Horizontal Tunggal kanthi Fillet Top
Kode ASCII "┼" - Garis vertikal lan horisontal sing prasaja
Kode ASCII "┼" - Garis vertikal lan horisontal sing prasaja
Kode ASCII "═" - Garis horisontal kaping pindho
Kode ASCII "═" - Garis horisontal kaping pindho
Kode ASCII "║" - Garis kothak grafis vertikal pindho - Loro vertikal
Kode ASCII "║" - Garis kothak grafis vertikal pindho - Loro vertikal
Kode ASCII "╔" - Pojok tengen ngisor garis dobel
Kode ASCII "╔" - Pojok tengen ngisor garis dobel
Kode ASCII "╗" - Garis kaping pindho ing sisih ngisor lan sudhut kiwa kothak
Kode ASCII "╗" - Garis kaping pindho ing sisih ngisor lan sudhut kiwa kothak
Kode ASCII "╚" - Pojok tengen ndhuwur baris dobel
Kode ASCII "╚" - Pojok tengen ndhuwur baris dobel
Kode ASCII saka "╝" - Garis kaping pindho ndhuwur lan sudhut kiwa kothak
Kode ASCII saka "╝" - Garis kaping pindho ndhuwur lan sudhut kiwa kothak
Kode ASCII "╠" - Garis ganda vertikal kanan dengan sambatan
Kode ASCII "╠" - Garis ganda vertikal kanan dengan sambatan
Kode ASCII "╣" - Garis vertikal lan kiwa ganda kanthi sambatan
Kode ASCII "╣" - Garis vertikal lan kiwa ganda kanthi sambatan
Kode ASCII "╦" - Garis kaping pindho ing ngisor horisontal
Kode ASCII "╦" - Garis kaping pindho ing ngisor horisontal
Kode ASCII "╩" - Garis kaping pindho ing ndhuwur horisontal
Kode ASCII "╩" - Garis kaping pindho ing ndhuwur horisontal
Kode ASCII "╬" - Garis vertikal lan horisontal kaping pindho
Kode ASCII "╬" - Garis vertikal lan horisontal kaping pindho
Kode ASCII "▀" - Blok ireng tengah - Setengah ndhuwur
Kode ASCII "▀" - Blok ireng tengah - Setengah ndhuwur
Kode ASCII "▄" - Blok ireng tengah - Setengah ngisor
Kode ASCII "▄" - Blok ireng tengah - Setengah ngisor
Kode ASCII "█" - Blok warna lengkap
Kode ASCII "█" - Blok warna lengkap
Kode ASCII saka "░" - Blok werna dithered Kapadhetan rendah
Kode ASCII saka "░" - Blok werna dithered Kapadhetan rendah
Kode ASCII saka "▒" - Blok werna dithered Kapadhetan medium
Kode ASCII saka "▒" - Blok werna dithered Kapadhetan medium
Kode ASCII saka "▓" - Blok werna dithered Kapadhetan dhuwur
Kode ASCII saka "▓" - Blok werna dithered Kapadhetan dhuwur
Kode ASCII saka "▪" - kothak ireng
Kode ASCII saka "▪" - kothak ireng
Kode ASCII "¤" - Tandha moneter - Mata uang umum
Kode ASCII "¤" - Tandha moneter - Mata uang umum
Kode ASCII saka "¢" - tandha Cent - Cent utawa satus
Kode ASCII saka "¢" - tandha Cent - Cent utawa satus
Kode ASCII saka "£" - tandha Pound Sterling
Kode ASCII saka "£" - tandha Pound Sterling
Kode ASCII "¥" - Tandha moneter Yen Jepang - Yuan China
Kode ASCII "¥" - Tandha moneter Yen Jepang - Yuan China
Kode ASCII "¹" - Superscript siji
Kode ASCII "¹" - Superscript siji
Kode ASCII saka "½" - Setengah tandha - Setengah - Fraksi
Kode ASCII saka "½" - Setengah tandha - Setengah - Fraksi
Kode ASCII "¼" - Tandha seprapat - Bagean kaping papat - Fraksi
Kode ASCII "¼" - Tandha seprapat - Bagean kaping papat - Fraksi
Kode ASCII saka "²" - Squared - Superscript loro
Kode ASCII saka "²" - Squared - Superscript loro
Kode ASCII saka "³" - Daya telu - Cubed - Superscript telu
Kode ASCII saka "³" - Daya telu - Cubed - Superscript telu
Kode ASCII saka "¾" - Telung papat, pecahan
Kode ASCII saka "¾" - Telung papat, pecahan
Kode ASCII "Á" - Huruf kapital A kanthi aksen akut
Kode ASCII "Á" - Huruf kapital A kanthi aksen akut
Kode ASCII "Â" - Huruf kapital A kanthi aksen sirkumfleks
Kode ASCII "Â" - Huruf kapital A kanthi aksen sirkumfleks
Kode ASCII "À" - Huruf kapital A kanthi aksen grave
Kode ASCII "À" - Huruf kapital A kanthi aksen grave
Kode ASCII "Å" - Huruf kapital A kanthi dering
Kode ASCII "Å" - Huruf kapital A kanthi dering
Kode ASCII "Ä" - Huruf kapital A kanthi umlaut
Kode ASCII "Ä" - Huruf kapital A kanthi umlaut
Kode ASCII saka «Ã» – Huruf kapital A kanthi tilde
Kode ASCII saka «Ã» – Huruf kapital A kanthi tilde
Kode ASCII «á» – Huruf cilik a kanthi aksen akut
Kode ASCII «á» – Huruf cilik a kanthi aksen akut
Kode ASCII "â" - Huruf cilik a kanthi aksen sirkumfleks
Kode ASCII "â" - Huruf cilik a kanthi aksen sirkumfleks
Kode ASCII «à» – Huruf cilik a kanthi aksen grave
Kode ASCII «à» – Huruf cilik a kanthi aksen grave
Kode ASCII "å" - Huruf cilik a kanthi dering
Kode ASCII "å" - Huruf cilik a kanthi dering
Kode ASCII "ä" - Huruf cilik a kanthi umlaut
Kode ASCII "ä" - Huruf cilik a kanthi umlaut
Kode ASCII «ã» – Huruf cilik a kanthi tilde
Kode ASCII «ã» – Huruf cilik a kanthi tilde
Kode ASCII «ª» – Tandha ordinal feminin – Indikator gender feminin
Kode ASCII «ª» – Tandha ordinal feminin – Indikator gender feminin
Kode ASCII saka "Æ" - Latin diphthong Capital AE - Capital Ae
Kode ASCII saka "Æ" - Latin diphthong Capital AE - Capital Ae
Kode ASCII “æ” – Aksara cilik diftong latin ae – Aksara cilik ae
Kode ASCII “æ” – Aksara cilik diftong latin ae – Aksara cilik ae
Kode ASCII "Ç" - Huruf gedhe C cedilla
Kode ASCII "Ç" - Huruf gedhe C cedilla
Kode ASCII «ç» – Huruf cilik c cedilla
Kode ASCII «ç» – Huruf cilik c cedilla
Kode ASCII "Ð" - Huruf Latin gedhe eth
Kode ASCII "Ð" - Huruf Latin gedhe eth
Kode ASCII "ð" - huruf cilik Latin eth
Kode ASCII "ð" - huruf cilik Latin eth
Kode ASCII "É" - Huruf kapital E kanthi aksen akut
Kode ASCII "É" - Huruf kapital E kanthi aksen akut
Kode ASCII "Ê" - Huruf kapital E kanthi aksen sirkumfleks
Kode ASCII "Ê" - Huruf kapital E kanthi aksen sirkumfleks
Kode ASCII "È" - Huruf kapital E kanthi aksen grave
Kode ASCII "È" - Huruf kapital E kanthi aksen grave
Kode ASCII "Ë" - huruf kapital E kanthi umlaut
Kode ASCII "Ë" - huruf kapital E kanthi umlaut
Kode ASCII "é" - Huruf cilik e kanthi aksen akut
Kode ASCII "é" - Huruf cilik e kanthi aksen akut
Kode ASCII "ê" - Huruf cilik e kanthi aksen sirkumfleks
Kode ASCII "ê" - Huruf cilik e kanthi aksen sirkumfleks
Kode ASCII «è» – Huruf cilik e kanthi aksen grave
Kode ASCII «è» – Huruf cilik e kanthi aksen grave
Kode ASCII «ë» – Huruf cilik e nganggo umlaut
Kode ASCII «ë» – Huruf cilik e nganggo umlaut
Kode ASCII "ƒ" - Simbol fungsi - Guilder Walanda - huruf cilik f kanthi pancing
Kode ASCII "ƒ" - Simbol fungsi - Guilder Walanda - huruf cilik f kanthi pancing
Kode ASCII "Í" - Huruf kapital I kanthi aksen akut
Kode ASCII "Í" - Huruf kapital I kanthi aksen akut
Kode ASCII "Î" - Huruf kapital I kanthi aksen sirkumfleks
Kode ASCII "Î" - Huruf kapital I kanthi aksen sirkumfleks
Kode ASCII "Ì" - Huruf kapital I kanthi aksen grave
Kode ASCII "Ì" - Huruf kapital I kanthi aksen grave
Kode ASCII "Ï" - Huruf kapital I kanthi umlaut
Kode ASCII "Ï" - Huruf kapital I kanthi umlaut
Kode ASCII "í" - Huruf cilik i kanthi aksen akut
Kode ASCII "í" - Huruf cilik i kanthi aksen akut
Kode ASCII "î" - Huruf cilik i kanthi aksen sirkumfleks
Kode ASCII "î" - Huruf cilik i kanthi aksen sirkumfleks
Kode ASCII saka «ì» – Huruf cilik i kanthi aksen grave
Kode ASCII saka «ì» – Huruf cilik i kanthi aksen grave
Kode ASCII saka "ï" - huruf cilik i karo umlauts
Kode ASCII saka "ï" - huruf cilik i karo umlauts
Kode ASCII «ı» – Huruf cilik i tanpa titik
Kode ASCII «ı» – Huruf cilik i tanpa titik
Kode ASCII «Ñ» – Ñ – Huruf gedhe eñe – Huruf cilik n kanthi tilde – ENIE – Huruf N kanthi tilde
Kode ASCII «Ñ» – Ñ – Huruf gedhe eñe – Huruf cilik n kanthi tilde – ENIE – Huruf N kanthi tilde
Kode ASCII «ñ» – ñ – Huruf cilik eñe – Huruf cilik n kanthi tilde – enie
Kode ASCII «ñ» – ñ – Huruf cilik eñe – Huruf cilik n kanthi tilde – enie

Iki dimaksudake kanggo nyedhiyakake fungsi paling "maju" saka kabeh kode kasebut.

Kode ASCII nduweni karakter lengkap sing nanggapi kabutuhan sing rada rumit.

Kode lengkap iki uga disusun ing tabel lan diwakili kaya rong sadurunge kanthi kode angka.

Saka sijine apostrophe, umlaut, tilde, tandha wacan, tandha seru, antarane simbol lan pratandha liyane, padha bisa thanks kanggo karakter lengkap sing bagéan saka kode ASCII iki.

Malah minangka bagéan saka simbol lan tandha sing relevan lan penting kanggo persamaan ilmiah kayata tandha tambahan "+" utawa tandha divisi "-".

Kanggo opo iki

Kanggo nggawe prasaja lan cair, kode ASCII digunakake kanggo numerik makili saben karakter sing digunakake kanggo nulis, nglakokaké tumindak utawa kanggo utusan karakter khusus.

Tegese, kode ASCII minangka terjemahan utawa adaptasi numerik sing digunakake pangguna supaya bisa ngatur sistem kanthi kepenak, amarga sistem komputer kasebut mung nangani kode biner minangka basa operasi sing makili operasi logis.

Kanthi cara iki, saben karakter, huruf, tandha, spasi, simbol lan malah saben spasi kosong nduweni tugas numerik sing cocog karo kode ASCII lan gampang dituduhake ing tabel.

Wiwit digawé ing taun 1967, kang disempurnakake sethitik dening sethitik nganti entuk nganyari pungkasan ing 1986, kode ASCII duwe operasi global sampurna ing saben piranti sing kasebut.

Nalika maju, varian kode kasebut digawe, kayata kode sing ditambahi.

Kanggo entuk komunikasi sistem sing optimal liwat kode sing bisa dicithak, ditambahi lan kontrol, perlu kanggo kode saben mesin sing wis ana kanthi individu, amarga piranti sing dianyari wis didekode.

Kita wis ngrembug manawa kode ASCII asring digunakake sing dipasang ing baris teks, nanging uga ana hubungane karo intrinsik. pepadhan ngelmu amarga akeh pratandha lan simbol sing ana ana bagean saka kode lengkap.

Kaya printing digawe luwih gampang dening karakter kontrol sing ditugasake kanggo Ctrl + P, sing kanthi otomatis mbukak jendhela kanggo milih rincian lan sifat kanggo nyithak sheet, kode ASCII ndadekake akeh fungsi liyane bisa.

Antarane wong-wong mau, fungsi karakter sing bisa dicithak lan ditambahi, amarga iki sing Dheweke ngidini kita dadi basa lan komunikasi sing luwih cair awit iku sing ndadekake bisa nggunakake aksara, pratandha lan simbol.

Kepiye cara nggunakake kode ASCII?

Pemrograman minangka basa komputer sing cukup rumit. 

Sampeyan bakal sinau nggunakake kode ASCII gumantung saka sistem operasi sing sampeyan duwe, nanging sampeyan wis nindakake tanpa ngerti.

Mangkono, printah sing dileksanakake liwat komputer minangka printah kode ASCII sing wis diprogram sadurunge dening spesialis supaya sampeyan bisa komunikasi sing luwih lancar lan efisien lan sampeyan bisa nemokake kabeh sing diurutake ing meja.

Ana cara kanggo ngeksploitasi kode ASCII iki lan ditindakake kanthi ngodhe sawetara tembung kanthi manual, liwat keyboard utawa liwat sistem. Tuladhane:

Ing windows

Sampeyan bisa nglebokake printah sing ora ana ing keyboard mung kanthi nggunakake peta karakter, ora perlu sampeyan ngerti isi tabel, kanggo iki sampeyan klik tombol wiwitan.

Sawise jendhela katon, sampeyan bakal nulis ana "charmap" ing kolom telusuran lan sampeyan bakal ngeklik asil sing diusulake banjur peta karakter sing bisa dicithak lan bisa ditambah sing durung katon sadurunge bakal katon.

Iku gumantung tanggung ing fungsi sing arep kanggo nindakake, wiwit yen sampeyan pengin nindakake fungsi ekstra sampeyan kudu mriksa kode saka fungsi sing arep digunakake ing meja.

Nanging iki bakal gumantung ing saben sistem operasi sing kita gunakake.

On Linux

Proses kasebut biasane rada beda amarga kode kontrol diganti lan sampeyan kudu ngerti kode hex sing dibutuhake, amarga biasane rong sistem operasi sadurunge nggunakake decimals. 

Kanggo mbukak jendhela kanggo nulis salah sawijining kode kontrol, sampeyan kudu mencet Ctrl + Shift + U tombol supaya sawise mbukak garis telusuran ngetik kode heksadesimal sing ana ing meja.

Sampeyan ngerti apa kode sing bakal digunakake liwat tabel sing saben kode sing dibutuhake ditulis.

Sampeyan ora perlu kanggo kudu apal saben kode, karo laku sampeyan bakal sinau paling dhasar lan banjur sampeyan malah ora perlu kanggo ndeleng kode.

Ing Mac

Yen sampeyan nggunakake piranti kanthi sistem operasi iOS kaya sing digunakake dening Mac, kita bakal nggunakake trabasan keyboard.

Ana sawetara lan beda-beda gumantung saka sing dikarepake, contone:

  • Kanggo metu saka program apa wae ing Mac, sampeyan butuh printah Exit, kanthi trabasan utawa menu ing aplikasi amarga kanthi tandha silang abang (x) ora metu saka aplikasi kanthi lengkap.
  • Nanging, yen sampeyan menet CTRL + CMD + spasi, keyboard bakal katon.
  • Yen sampeyan menet Shift sampeyan bakal weruh kabeh huruf ing huruf gedhe
  • Yen sampeyan menet Alt sampeyan bakal bisa ngakses kabeh karakter khusus, yen ora katon klik simbol ing sisih tengen ndhuwur banjur pilih show keyboard viewer.

Keperluan ing komputasi saiki

Karakter kode ASCII sing diperluas minangka dhasar kanggo fungsi komputer sing bener, uga karakter sing bisa dicithak lan kontrol. 

Kanthi cara iki, disepakati yen kabeh programer bakal nggunakake basa komputer sing padha amarga Perlu kanggo kabeh komputer lan piranti duwe basa sing padha.

Sacoro prakteke mokal kanggo nggunakake komputer tanpa nindakake bagean saka kode ASCII, amarga paling komputer kompatibel karo, iki ndadekake transfer informasi ditindakake kanthi efisien lan terkontrol.

Yen kode iki wis ora digawe wiwit taun 60-an, iku bakal angel banget kanggo sampeyan maca kita, utawa kita bisa nulis artikel iki, utawa ora bakal duwe ejaan lan wacan apik yen ora kanggo pangembangan kode lengkap.

Wiwit thanks sabenere kanggo iki, ngidini kita kanggo encode kombinasi karakter lan simbol sing diwenehake dening kode ASCII.

Sampeyan mbokmenawa wis ngerti sing basa binar iku sing ndadekake komputer bisa nindakake tumindak lan uga nerjemahake instruksi sing diwenehake menyang piranti kasebut, apa wae.

Kajaba iku, kode ASCII ngidini kita komunikasi karo komputer liwat basa asli kita, apa wae. tanpa kudu ngerti cara kerjane internal.

Ya, saben sampeyan ngetik layang utawa mencet tombol "Busak", ana kode sing diproses ing milidetik kanggo ngrampungake perintah kasebut.

Prentah kasebut biasane minangka asil introduksi pesen apa wae utawa teks menyang komputer, lan umume, pangguna nglirwakake kabeh proses konco supaya pesenan sampeyan bakal dileksanakake, amarga sistem nindakake kanthi otomatis.

Yen sampeyan butuh informasi luwih lengkap babagan cara digunakake utawa apa kode ASCII, ana tabel sing tanggung jawab kanggo nemtokake saben kode sing digunakake, kode desimal utawa heksadesimal.

Diferensiasi kode iki bakal diwenehake dening sistem operasi sing sampeyan gunakake, yaiku Windows, Mac utawa Linux. Sampeyan bisa ndeleng ing tabel ndhuwur.

Sanajan wis terus dianyari wiwit taun 60-an, kode ASCII wis ora musna tanggung unnoticed.

Akeh wong terus nggunakake amarga iku kode quintessential kanggo nggunakake sing makili ing dekripsi kabeh sistem komputer, supaya kita bisa nuduhake informasi èfèktif lan efisien lan uga, padha universal disusun ing tabel.

Kesimpulane, basa komputer sing dikembangake lan disempurnakake ewonan programer ndadekake saiki bisa nulis lan ngerteni informasi kanthi jelas. ora ketompo apa komputer sampeyan lagi ing.

American Standard Code for Information Interchange, utawa ASCII miturut akronim ing basa Inggris, yaiku sakumpulan karakter lan simbol ing tabel sing ana ing kabeh piranti supaya informasi kasebut cetha lan jelas. ora bakal kleru ing piranti beda. 

Kode iki sing bakal sampeyan deleng ing tabel dina iki minangka bagean saka kabeh sing kita kenal saiki ing Internet lan amarga upaya iki dening programer sing bisa komunikasi.