Kode ASCII - Méja karakter sareng simbol

El Kode Standar Amérika pikeun Émbaran silih tukeur atanapi ASCII, hatur nuhun kana akronim na dina basa Inggris, nyaeta nami dibikeun ka ssistem encoding karakter.

Ku cara kieu, ngabagi inpormasi langkung gampang, sabab file anu urang tingali dina hiji komputer katingali sami dina anu sanés, sareng ku cara ieu, henteu aya leungitna inpormasi.

Naon kode ASCII?

Kode ASCII mangrupakeun kode anu timbul tina kabutuhan tukeur informasi tanpa distorsi tina hiji komputer ka komputer sejen.

Hayu urang émut yén dina awal jaman éléktronik, komputer tiasa dikodekeun masing-masing, sabab biaya sareng paménta diidinan, tapi nalika booming komputer ningkat, sareng, salian ti éta, paménta pikeun aranjeunna janten langkung pajeulit.

Diperlukeun sistem anu ngagaduhan sadaya alat supados file anu sami tiasa dibaca sami dina hiji komputer sareng anu sanésna henteu paduli jarakna.

Ku cara kieu, bursa inpormasi langkung efektif sareng éfisién. 

Kodeu ASCII dibagi kana sababaraha jinis, gumantung kana fungsi anu anjeun hoyong dianggo sareng naon anu kedah diprogram ku spesialis supados tiasa dianggo leres. 

Penting pikeun terang kumaha jinis basa sareng prosés coding ieu tiasa dianggo dina komputasi upami anjeun hoyong langkung jero kana topik ieu, sabab ASCII mangrupikeun hal dasar pikeun fungsi ditangtoskeun tina alat. 

Mimitina, dina taun 60-an, kode ASCII ieu diadegkeun dina dasar tujuh-bit, ngamungkinkeun pikeun ngareservasi 128 karakter, kalebet:

  • ASCII karakter kontrol kode kaasup 31 munggaran
  • Kode ASCII karakter bisa dicitak jadi handap nepi ka 128.

Ku cara kieu, teu ngan bisa nyerat sareng ningali file dina komputer, tapi aya kamungkinan ngirim paréntah ka dinya ngaliwatan keyboard sarta yén aksi husus bakal dilaksanakeun berkat Kode ASCII.

Pikeun nyumponan kabutuhan anu rada rumit, sababaraha taun ti harita kode ASCII anu diperpanjang dikembangkeun, anu kalebet tildes (´), umlauts (ü) sareng simbol-simbol sanés dina sistem.

Lambang anu kami anggo sapopoé ditugaskeun dina tabel ieu dimana aranjeunna umumna bagian tina kode ASCII, kitu ogé fungsi anu dieksekusi unggal menit. 

Tabel ieu cukup saderhana, tapi anjeun henteu kedah terang sacara jero naon kode anu ditugaskeun pikeun tiap tindakan supados tiasa leres ngajalankeun kode ASCII. 

Ngartos eta, eta pisan gampang, teh Kode ASCII universal, ampir kabéh alat boga aranjeunna sarta berkat ieu, urang tiasa ngartos informasi anu dikirimkeun.

Ku cara kieu, pamakéan Konci anu bagian tina ASCII pisan variatif, ditugaskeun kalawan nomer béda jeung maranéhna nyadiakeun kami kalawan kamungkinan ningali naon urang hayang komunikasi tanpa ngarobah informasi., janten file anu anjeun jieun dina hiji alat bakal katingalina sami nalika anjeun mukakeunana dina alat anu sanés. 

Kumaha aranjeunna ngabantosan urang komunikasi? Nya, henteu paduli basa anjeun nyarios, "a" sami di Amérika Latin sareng Eropa sareng di ASIA sareng Amérika Serikat. 

Justru, kabutuhan ningali persis hal anu sami anu urang ciptakeun dina hiji alat dina alat anu sanés nyaéta anu ngajantenkeun kode anu tiasa dicitak, sabab sateuacanna, naon anu anjeun tingali dina hiji komputer henteu sami sareng anu anjeun tingali dina komputer anu sanés. 

Lulus inpormasi ieu tina konci anu urang pencét nalika ngetik surat dugi ka ditingali dina komputer diwakilan ku salah sahiji kode anu tiasa diprint sareng diperpanjang kode ASCII ngalangkungan nomer anu parantos ditugaskeun dina méja.

Naon jinis kode ASCII anu aya?

Sacara prinsip, aya tilu jinis kode ASCII anu nutupan operasi umum alat, henteu ngan ukur kontrolna tapi ogé tanda sareng simbol, diantara kodeu ieu kami gaduh:

Ngadalikeun ASCII - Méja karakter sareng simbol

Kode ASCII «ACK» – Pangakuan – Pangakuan resi – Simbol spades kartu poker
Kode ASCII tina "BEL" - Bell
Kode ASCII tina "BEL" - Bell
Kode ASCII tina "BS" - Backspace
Kode ASCII tina "BS" - Backspace
Kode ASCII tina "BISA" - Ngabolaykeun
Kode ASCII tina "BISA" - Ngabolaykeun
Kode ASCII tina "CR" - Lebetkeun - Carriage balik
Kode ASCII tina "CR" - Lebetkeun - Carriage balik
Kode ASCII "DC1" - Alat kontrol 1
Kode ASCII "DC1" - Alat kontrol 1
Kode ASCII "DC2" - Alat kontrol 2
Kode ASCII "DC2" - Alat kontrol 2
Kode ASCII "DC3" - Alat kontrol 3
Kode ASCII "DC3" - Alat kontrol 3
Kode ASCII "DC4" - Alat kontrol 4
Kode ASCII "DC4" - Alat kontrol 4
Kode ASCII pikeun "DEL" - Pupus, mupus, ngahapus
Kode ASCII pikeun "DEL" - Pupus, mupus, ngahapus
Kode ASCII tina "DLE" - Data Link - Data Link ngewa
Kode ASCII tina "DLE" - Data Link - Data Link ngewa
Kode ASCII "EM" - Tungtung média
Kode ASCII "EM" - Tungtung média
Kode ASCII tina "ENQ" - Query - Klub jas Inggris poker Kartu
Kode ASCII tina "ENQ" - Query - Klub jas Inggris poker Kartu
Kode ASCII pikeun "EOT" - Tungtung Transmission - jas Inten poker Kartu
Kode ASCII pikeun "EOT" - Tungtung Transmission - jas Inten poker Kartu
Kode ASCII pikeun "ESC" - ngewa
Kode ASCII pikeun "ESC" - ngewa
Kode ASCII "ETB" - Tungtung Transmisi Blok
Kode ASCII "ETB" - Tungtung Transmisi Blok
Kode ASCII pikeun "ETX" - Tungtung téks - Jantung jas kartu poker Inggris
Kode ASCII pikeun "ETX" - Tungtung téks - Jantung jas kartu poker Inggris
Kode ASCII tina "FF" - Page break - Kaca anyar - Line feed
Kode ASCII tina "FF" - Page break - Kaca anyar - Line feed
Kode ASCII "FS" - Pamisah file
Kode ASCII "FS" - Pamisah file
Kode ASCII "GS" - Pamisah Grup
Kode ASCII "GS" - Pamisah Grup
Kode ASCII tina "HT" - Tab Horizontal
Kode ASCII tina "HT" - Tab Horizontal
Kode ASCII tina "LF" - Garis putus - Garis anyar
Kode ASCII tina "LF" - Garis putus - Garis anyar
Kode ASCII "NAK" - Pangakuan négatip
Kode ASCII "NAK" - Pangakuan négatip
Kode ASCII tina "NULL" - karakter Null
Kode ASCII tina "NULL" - karakter Null
Kode ASCII tina "RS" - Record separator
Kode ASCII tina "RS" - Record separator
Kode ASCII "SI" - Shift In
Kode ASCII "SI" - Shift In
Kode ASCII "SO" - Shift Out
Kode ASCII "SO" - Shift Out
Kode ASCII tina "SOH" - Mimitian tina Lulugu
Kode ASCII tina "SOH" - Mimitian tina Lulugu
Kode ASCII "STX" - Mimitian téks
Kode ASCII "STX" - Mimitian téks
Kode ASCII tina "SUB" - Substitusi
Kode ASCII tina "SUB" - Substitusi
Kode ASCII "SYN" - dianggurkeun sinkron
Kode ASCII "SYN" - dianggurkeun sinkron
Kode ASCII "AS" - Unit Separator
Kode ASCII "AS" - Unit Separator
Kode ASCII tina "VT" - tab nangtung - tanda maskulin
Kode ASCII tina "VT" - tab nangtung - tanda maskulin

Aranjeunna mangrupikeun anu ngabantosan urang ngalaksanakeun paréntah tanpa kedah kadang-kadang nganggo konci sareng éta, sajaba, ngagampangkeun sambungan antara alat sacara umum.

Kitu ogé, ogé berkat kode kontrol ieu kami bisa numbu kenop jeung naon urang tingali dina layar, éta, nalika kami nganggo konci DELETE, kode parantos ditugaskeun kana éta anu dilaksanakeun dina sababaraha milidetik. dina raraga ngalaksanakeun tindakan.

Pikeun urang ngartos langkung saé, konci kalayan logo Windows atanapi kecap "Menu" nalika dipencet, muka bar ngamimitian dimana sadaya aplikasi ditingali sareng upami urang ngalih sareng panah ka arah anu dipikahoyong sareng masihan "Enter" konci, aplikasi bakal ngajalankeun sarta sakabeh ieu berkat Konci kontrol nu urang ngobrol ngeunaan. 

Pondokna, kodeu kontrol nyaéta anu ngamungkinkeun urang pikeun ngalakukeun fungsi dina komputer tanpa ngalaksanakeunana langsung, contona, upami urang hoyong ngirim dokumen pikeun dicitak nganggo fungsi Ctrl + Alt, sareng dialog print otomatis muncul.

Henteu ngan ukur ieu, tapi aranjeunna dianggo pikeun seueur paréntah sanésna, sapertos konci "Esc" pikeun kaluar tina modeu layar pinuh YouTube, contona.

Atanapi ogé konci "Pupus" anu unggal waktos anjeun pencét pupus naon anu dipilih atanapi pupus naon anu aya di katuhu paragraf atanapi persamaan numerik anu anjeun anggo., sabalikna tina konci hapus nu mupus digit ka kénca.

Éta henteu ngan ukur kajantenan ku konci khusus anu ngalaksanakeun tindakan dina sistem komputer, tapi kalayan hurup sareng nomer anu aya dina hardware sapertos keyboard dina komputer atanapi pilihan touch dina layar supados kode ASCII tiasa dilaksanakeun, karakter nambahan sarta printables.

Karakter anu diperpanjang sareng tiasa dicitak ieu kalebet hurup, angka, sareng simbol anu dianggo ku pangguna umum.

ASCII bisa dicitak - Méja karakter sareng simbol

Kode ASCII tina » » – Kosong
Kode ASCII tina » » – Kosong
Kode ASCII tina "`" - aksen kuburan
Kode ASCII tina "`" - aksen kuburan
Kode ASCII tina "^" - aksen Circumflex - ​​Caret
Kode ASCII tina "^" - aksen Circumflex - ​​Caret
Kode ASCII "_" - Underscore - Underscore - Underscore
Kode ASCII "_" - Underscore - Underscore - Underscore
Kode ASCII tina "-" - Mid-hyphen - Tanda négatip - tanda Minus - Pangurangan
Kode ASCII tina "-" - Mid-hyphen - Tanda négatip - tanda Minus - Pangurangan
Kode ASCII tina «,» – Koma
Kode ASCII tina «,» – Koma
Kode ASCII ";" - Titik koma
Kode ASCII ";" - Titik koma
Kode ASCII tina ":" - Titik
Kode ASCII tina ":" - Titik
Kode ASCII "!" – panyeluk – panyeluk
Kode ASCII "!" – panyeluk – panyeluk
Kode ASCII tina "?" – Tutup tanda tanya – Tutup tanda tanya
Kode ASCII tina "?" – Tutup tanda tanya – Tutup tanda tanya
Kode ASCII tina "." - Titik
Kode ASCII tina "." - Titik
Kode ASCII tina "'" - Apostrophe - Tanda kutip tunggal
Kode ASCII tina "'" - Apostrophe - Tanda kutip tunggal
Kode ASCII tina """ - Tanda kutip ganda - Inggris atanapi tanda petik jangkung
Kode ASCII tina """ - Tanda kutip ganda - Inggris atanapi tanda petik jangkung
Kode ASCII tina "(" - Buka kurung - Kénca kurung
Kode ASCII tina "(" - Buka kurung - Kénca kurung
Kode ASCII tina ")" - Tutup kurung - Kurung katuhu
Kode ASCII tina ")" - Tutup kurung - Kurung katuhu
Kode ASCII "[" - Buka kurung - Kénca bracket
Kode ASCII "[" - Buka kurung - Kénca bracket
Kode ASCII tina "]" - Tutup kurung - bracket katuhu
Kode ASCII tina "]" - Tutup kurung - bracket katuhu
Kode ASCII tina «{» – Kurung kenca – Kurung Buka – Kurung kurung Buka – Kurung kurung
Kode ASCII tina «{» – Kurung kenca – Kurung Buka – Kurung kurung Buka – Kurung kurung
Kode ASCII "}" - kurung katuhu - Tutup kurung - Tutup kurung - Kurung keriting
Kode ASCII "}" - kurung katuhu - Tutup kurung - Tutup kurung - Kurung keriting
Kode ASCII "@" - Dina tanda
Kode ASCII "@" - Dina tanda
Kode ASCII tina "*" - Asterisk
Kode ASCII tina "*" - Asterisk
Kode ASCII tina «/» - Divisi - Slash - operator Quotient
Kode ASCII tina «/» - Divisi - Slash - operator Quotient
Kode ASCII tina "\" - Backslash - Backslash - Backslash
Kode ASCII tina "\" - Backslash - Backslash - Backslash
Kode ASCII "&" - Ampersan - Y
Kode ASCII "&" - Ampersan - Y
Kode ASCII tina ">" - Asup leuwih gede ti
Kode ASCII tina ">" - Asup leuwih gede ti
Kode ASCII "#" - Tanda angka atanapi tanda hash
Kode ASCII "#" - Tanda angka atanapi tanda hash
Kode ASCII tina "%" - tanda persen - persen
Kode ASCII tina "%" - tanda persen - persen
Kode ASCII "+" - Tanda positif - Tanda tambah - Tambihan
Kode ASCII "+" - Tanda positif - Tanda tambah - Tambihan
Kode ASCII tina «<" - Kurang tanda
Kode ASCII tina «<" – Kurang tanda
Kode ASCII tina "=" - tanda Sarua - Sarua jeung - Sarua
Kode ASCII tina "=" - tanda Sarua - Sarua jeung - Sarua
Kode ASCII "|" - Bar nangtung - Pleca - garis nangtung
Kode ASCII "|" - Bar nangtung - Pleca - garis nangtung
Kode ASCII tina "~" - Tilde - Tanda sasaruaan - Tilde tina ñ - Virgulilla
Kode ASCII tina "~" - Tilde - Tanda sasaruaan - Tilde tina ñ - Virgulilla
Kode ASCII tina "$" - tanda dollar - Pesos
Kode ASCII tina "$" - tanda dollar - Pesos
Kode ASCII tina "0" - Jumlah enol
Kode ASCII tina "0" - Jumlah enol
Kode ASCII "1" - Nomer hiji
Kode ASCII "1" - Nomer hiji
Kode ASCII "2" - Nomer dua
Kode ASCII "2" - Nomer dua
Kode ASCII "3" - Nomer tilu
Kode ASCII "3" - Nomer tilu
Kode ASCII "4" - Nomer opat
Kode ASCII "4" - Nomer opat
Kode ASCII "5" - Nomer lima
Kode ASCII "5" - Nomer lima
Kode ASCII "6" - Nomer genep
Kode ASCII "6" - Nomer genep
Kode ASCII "7" - Nomer tujuh
Kode ASCII "7" - Nomer tujuh
Kode ASCII "8" - Nomer dalapan
Kode ASCII "8" - Nomer dalapan
Kode ASCII "9" - Nomer salapan
Kode ASCII "9" - Nomer salapan
Kode ASCII "A" - hurup kapital A
Kode ASCII "A" - hurup kapital A
Kode ASCII "a" - hurup leutik a
Kode ASCII "a" - hurup leutik a
Kode ASCII "B" - hurup kapital B
Kode ASCII "B" - hurup kapital B
Kode ASCII "b" - hurup leutik b
Kode ASCII "b" - hurup leutik b
Kode ASCII "C" - hurup kapital C
Kode ASCII "C" - hurup kapital C
Kode ASCII "c" - hurup leutik c
Kode ASCII "c" - hurup leutik c
Kode ASCII "D" - hurup kapital D
Kode ASCII "D" - hurup kapital D
Kode ASCII "d" - hurup leutik d
Kode ASCII "d" - hurup leutik d
Kode ASCII "E" - hurup kapital E
Kode ASCII "E" - hurup kapital E
Kode ASCII "e" - hurup leutik e
Kode ASCII "e" - hurup leutik e
Kode ASCII "F" - hurup kapital F
Kode ASCII "F" - hurup kapital F
Kode ASCII "f" - hurup leutik f
Kode ASCII "f" - hurup leutik f
Kode ASCII pikeun "G" - hurup kapital G
Kode ASCII pikeun "G" - hurup kapital G
Kode ASCII tina "g" - hurup leutik g
Kode ASCII tina "g" - hurup leutik g
Kode ASCII "H" - Huruf kapital H
Kode ASCII "H" - Huruf kapital H
Kode ASCII tina "h" - hurup leutik h
Kode ASCII tina "h" - hurup leutik h
Kode ASCII "I" - Huruf kapital I
Kode ASCII "I" - Huruf kapital I
Kode ASCII "i" - hurup leutik i
Kode ASCII "i" - hurup leutik i
Kode ASCII pikeun "J" - Huruf kapital J
Kode ASCII pikeun "J" - Huruf kapital J
Kode ASCII "j" - hurup leutik j
Kode ASCII "j" - hurup leutik j
Kode ASCII pikeun "K" - hurup kapital K
Kode ASCII pikeun "K" - hurup kapital K
Kode ASCII tina "k" - hurup leutik k
Kode ASCII tina "k" - hurup leutik k
Kode ASCII "L" - Huruf kapital L
Kode ASCII "L" - Huruf kapital L
Kode ASCII "l" - hurup leutik l
Kode ASCII "l" - hurup leutik l
Kode ASCII "M" - hurup kapital M
Kode ASCII "M" - hurup kapital M
Kode ASCII "m" - hurup leutik m
Kode ASCII "m" - hurup leutik m
Kode ASCII "N" - hurup kapital N
Kode ASCII "N" - hurup kapital N
Kode ASCII "n" - hurup leutik n
Kode ASCII "n" - hurup leutik n
Kode ASCII "O" - hurup kapital O
Kode ASCII "O" - hurup kapital O
Kode ASCII "o" - hurup leutik o
Kode ASCII "o" - hurup leutik o
Kode ASCII "P" - Huruf kapital P
Kode ASCII "P" - Huruf kapital P
Kode ASCII "p" - hurup leutik p
Kode ASCII "p" - hurup leutik p
Kode ASCII "Q" - Huruf kapital Q
Kode ASCII "Q" - Huruf kapital Q
Kode ASCII tina "q" - hurup leutik q
Kode ASCII tina "q" - hurup leutik q
Kode ASCII "R" - Huruf kapital R
Kode ASCII "R" - Huruf kapital R
Kode ASCII tina "r" - hurup leutik r
Kode ASCII tina "r" - hurup leutik r
Kode ASCII "S" - hurup kapital S
Kode ASCII "S" - hurup kapital S
Kode ASCII "s" - hurup leutik s
Kode ASCII "s" - hurup leutik s
Kode ASCII "T" - Huruf kapital T
Kode ASCII "T" - Huruf kapital T
Kode ASCII tina "t" - hurup leutik t
Kode ASCII tina "t" - hurup leutik t
Kodeu ASCII "U" - hurup ageung U
Kodeu ASCII "U" - hurup ageung U
Kode ASCII "u" - hurup leutik u
Kode ASCII "u" - hurup leutik u
Kode ASCII "V" - hurup kapital V
Kode ASCII "V" - hurup kapital V
Kode ASCII "v" - hurup leutik v
Kode ASCII "v" - hurup leutik v
Kode ASCII "W" - Huruf kapital W
Kode ASCII "W" - Huruf kapital W
Kode ASCII "w" - hurup leutik w
Kode ASCII "w" - hurup leutik w
Kode ASCII "X" - hurup kapital X
Kode ASCII "X" - hurup kapital X
Kode ASCII "x" - hurup leutik x
Kode ASCII "x" - hurup leutik x
Kode ASCII "Y" - Huruf kapital Y
Kode ASCII "Y" - Huruf kapital Y
Kode ASCII "y" - hurup leutik y
Kode ASCII "y" - hurup leutik y
Kode ASCII "Z" - hurup kapital Z
Kode ASCII "Z" - hurup kapital Z
Kode ASCII "z" - Huruf leutik z
Kode ASCII "z" - Huruf leutik z

Urang nyarioskeun karakter anu tiasa dicitak tina kode ieu, sabab anu tiasa urang tingali sareng bagian tina file, Éta mangrupikeun anu urang tiasa ngabayangkeun kalayan leres.

Kodeu anu tiasa dicetak ieu ditugaskeun, kalayan masing-masing simbol sareng hurup, sareng pakait sareng karakter numerik anu diolah sacara internal ku komputer dimana aranjeunna diolah.

Aya, sabalikna ti saméméhna, kode diprint nya éta nu urang bisa maca dina komputer, nyaeta, hurup jeung angka nu projected dina cara universal, ngan ngarobah basa lamun perlu.

Karakter ieu diwakilan ku karakter numerik anu diwakilan ku kode ASCII, nyaéta, hurup ngagambarkeun angka dina basa programming komputer.

Nanging, angka-angka ieu sanés anu diproyeksikan dina layar, janten hurup leutik atanapi hurup ageung cocog sareng nomer anu misah supados dinten ayeuna anjeun tiasa maca tulisan ieu.

Ku kahadéan tina tadi, jeung nyaho kudu kalibet dina basa alus jeung éjahan alus Naon waé basa anu dipilih atanapi diucapkeun, kedah dikodifikasi hurup sareng nomer sacara universal supados inpormasina henteu distorsi.

Ngalegaan ASCII - Méja karakter sareng simbol

Kode ASCII tina » » – Non-breaking spasi
Kode ASCII tina » » – Non-breaking spasi
Kode ASCII tina «´» – Aksen akut
Kode ASCII tina «´» – Aksen akut
Kode ASCII "¯" - Macron, super dash, underscore
Kode ASCII "¯" - Macron, super dash, underscore
Kode ASCII "¨" - Umlaut
Kode ASCII "¨" - Umlaut
Kode ASCII tina "¸" - Cedilla - Low tilde
Kode ASCII tina "¸" - Cedilla - Low tilde
Kodeu ASCII tina "¡" - tanda seru kabuka - tanda seru kabuka
Kodeu ASCII tina "¡" - tanda seru kabuka - tanda seru kabuka
Kode ASCII tina "¿" - tanda tanya kabuka - tanda tanya kabuka - tanda tanya kabuka
Kode ASCII tina "¿" - tanda tanya kabuka - tanda tanya kabuka - tanda tanya kabuka
Kode ASCII tina "·" - Midpoint - Centered Point - Georgian koma
Kode ASCII tina "·" - Midpoint - Centered Point - Georgian koma
Kode ASCII tina "̳" - garis handap ganda - garis handap ganda - garis handap ganda
Kode ASCII tina "̳" - garis handap ganda - garis handap ganda - garis handap ganda
Kode ASCII tina ««» – Buka latin, sudut, low atanapi Spanyol tanda petik – Muka tanda petik latin
Kode ASCII tina ««» – Buka latin, sudut, low atanapi Spanyol tanda petik – Muka tanda petik latin
Kode ASCII tina «»» - Tutup tanda petik latin, sudut, handap atanapi Spanyol - Panutup tanda petik latin
Kode ASCII tina «»» - Tutup tanda petik latin, sudut, handap atanapi Spanyol - Panutup tanda petik latin
Kode ASCII "§" - Tanda bagian
Kode ASCII "§" - Tanda bagian
Kode ASCII "¶" - Tungtung paragraf - Pilot paus tanda
Kode ASCII "¶" - Tungtung paragraf - Pilot paus tanda
Kode ASCII tina «©» - Lambang Hak Cipta - Hak Cipta
Kode ASCII tina «©» - Lambang Hak Cipta - Hak Cipta
Kode ASCII tina "®" - Lambang Mérek Kadaptar
Kode ASCII tina "®" - Lambang Mérek Kadaptar
Kode ASCII "°" - Tanda gelar - Ring
Kode ASCII "°" - Tanda gelar - Ring
Kode ASCII tina «±» - Tanda tambah dikurangan
Kode ASCII tina «±» - Tanda tambah dikurangan
Kode ASCII "÷" - tanda Divisi
Kode ASCII "÷" - tanda Divisi
Kode ASCII tina "×" - tanda multiplication
Kode ASCII tina "×" - tanda multiplication
Kode ASCII tina «¬» - Tanda Negation
Kode ASCII tina «¬» - Tanda Negation
Kode ASCII tina "¦" - Bar nangtung pegat
Kode ASCII tina "¦" - Bar nangtung pegat
Kode ASCII tina "≡" - Congruence - simbol matematis tina equivalence
Kode ASCII tina "≡" - Congruence - simbol matematis tina equivalence
Kode ASCII "─" - Garis horizontal basajan
Kode ASCII "─" - Garis horizontal basajan
Kode ASCII tina "│" - Garis nangtung basajan tina kotak grafik
Kode ASCII tina "│" - Garis nangtung basajan tina kotak grafik
Kode ASCII "┌" - Hiji garis pojok katuhu handap
Kode ASCII "┌" - Hiji garis pojok katuhu handap
Kode ASCII tina "┐" - Hiji garis pojok kénca handap
Kode ASCII tina "┐" - Hiji garis pojok kénca handap
Kode ASCII "└" - Hiji garis pojok katuhu luhur
Kode ASCII "└" - Hiji garis pojok katuhu luhur
Kode ASCII "┘" - Hiji garis pojok kénca luhur
Kode ASCII "┘" - Hiji garis pojok kénca luhur
Kode ASCII "├" - Garis tunggal nangtung katuhu sareng fillet
Kode ASCII "├" - Garis tunggal nangtung katuhu sareng fillet
Kodeu ASCII "┤" - Garis vertikal sareng kénca kalayan splice kotak grafis
Kodeu ASCII "┤" - Garis vertikal sareng kénca kalayan splice kotak grafis
Kode ASCII "┬" - Handapeun garis tunggal horizontal kalawan splice
Kode ASCII "┬" - Handapeun garis tunggal horizontal kalawan splice
Kode ASCII "┴" - Garis Horizontal Tunggal sareng Top Fillet
Kode ASCII "┴" - Garis Horizontal Tunggal sareng Top Fillet
Kodeu ASCII "┼" - Garis vertikal sareng horizontal sederhana
Kodeu ASCII "┼" - Garis vertikal sareng horizontal sederhana
Kode ASCII "═" - garis horizontal ganda
Kode ASCII "═" - garis horizontal ganda
Kode ASCII "║" - Garis kotak grafik vertikal ganda - Dua nangtung
Kode ASCII "║" - Garis kotak grafik vertikal ganda - Dua nangtung
Kode ASCII "╔" - Garis ganda sudut katuhu handap
Kode ASCII "╔" - Garis ganda sudut katuhu handap
Kode ASCII tina "╗" - Garis ganda handap sareng pojok kénca kotak
Kode ASCII tina "╗" - Garis ganda handap sareng pojok kénca kotak
Kode ASCII "╚" - Garis ganda sudut katuhu luhur
Kode ASCII "╚" - Garis ganda sudut katuhu luhur
Kodeu ASCII tina "╝" - Garis ganda luhur sareng kenca kotak
Kodeu ASCII tina "╝" - Garis ganda luhur sareng kenca kotak
Kode ASCII "╠" - garis ganda vertikal katuhu jeung splice
Kode ASCII "╠" - garis ganda vertikal katuhu jeung splice
Kode ASCII tina "╣" - Ganda vertikal sarta garis kénca kalawan splice
Kode ASCII tina "╣" - Ganda vertikal sarta garis kénca kalawan splice
Kodeu ASCII "╦" - Garis ganda handap horizontal
Kodeu ASCII "╦" - Garis ganda handap horizontal
Kode ASCII "╩" - Garis ganda di luhur horizontal
Kode ASCII "╩" - Garis ganda di luhur horizontal
Kodeu ASCII "╬" - Garis vertikal sareng horizontal ganda
Kodeu ASCII "╬" - Garis vertikal sareng horizontal ganda
Kode ASCII "▀" - blok hideung Tengah - satengah luhur
Kode ASCII "▀" - blok hideung Tengah - satengah luhur
Kode ASCII "▄" - Blok hideung Tengah - satengah handap
Kode ASCII "▄" - Blok hideung Tengah - satengah handap
Kode ASCII "█" - Blok warna pinuh padet
Kode ASCII "█" - Blok warna pinuh padet
Kodeu ASCII "░" - Blok warna dithered kapadetan rendah
Kodeu ASCII "░" - Blok warna dithered kapadetan rendah
Kode ASCII tina "▒" - Blok warna dithered kapadetan sedeng
Kode ASCII tina "▒" - Blok warna dithered kapadetan sedeng
Kodeu ASCII tina "▓" - Blok warna dithered kapadetan luhur
Kodeu ASCII tina "▓" - Blok warna dithered kapadetan luhur
Kode ASCII tina "▪" - pasagi Hideung
Kode ASCII tina "▪" - pasagi Hideung
Kode ASCII "¤" - Tanda moneter - Mata uang umum
Kode ASCII "¤" - Tanda moneter - Mata uang umum
Kode ASCII tina "¢" - Cent tanda - Cent atanapi hundredth
Kode ASCII tina "¢" - Cent tanda - Cent atanapi hundredth
Kode ASCII tina "£" - tanda Pound Sterling
Kode ASCII tina "£" - tanda Pound Sterling
Kode ASCII "¥" - Tanda moneter Yen Jepang - Yuan Cina
Kode ASCII "¥" - Tanda moneter Yen Jepang - Yuan Cina
Kode ASCII "¹" - Superscript hiji
Kode ASCII "¹" - Superscript hiji
Kode ASCII "½" - Satengah tanda - Satengah - Fraksi
Kode ASCII "½" - Satengah tanda - Satengah - Fraksi
Kode ASCII "¼" - Tanda saparapat - Bagian Kaopat - Fraksi
Kode ASCII "¼" - Tanda saparapat - Bagian Kaopat - Fraksi
Kode ASCII "²" - Kuadrat - Superscript dua
Kode ASCII "²" - Kuadrat - Superscript dua
Kode ASCII "³" - Kakuatan tilu - Cubed - Superscript tilu
Kode ASCII "³" - Kakuatan tilu - Cubed - Superscript tilu
Kode ASCII "¾" - Tilu opat, fraksi
Kode ASCII "¾" - Tilu opat, fraksi
Kode ASCII "Á" - Huruf kapital A kalayan aksen akut
Kode ASCII "Á" - Huruf kapital A kalayan aksen akut
Kode ASCII "Â" - Huruf kapital A kalayan aksen sirkumfleks
Kode ASCII "Â" - Huruf kapital A kalayan aksen sirkumfleks
Kode ASCII "À" - Huruf kapital A kalayan aksen kubur
Kode ASCII "À" - Huruf kapital A kalayan aksen kubur
Kode ASCII "Å" - Huruf kapital A sareng cincin
Kode ASCII "Å" - Huruf kapital A sareng cincin
Kode ASCII "Ä" - Huruf kapital A sareng umlaut
Kode ASCII "Ä" - Huruf kapital A sareng umlaut
Kode ASCII tina «Ã» - Huruf kapital A kalawan tilde
Kode ASCII tina «Ã» - Huruf kapital A kalawan tilde
Kode ASCII tina «á» - Huruf leutik a kalayan aksen akut
Kode ASCII tina «á» - Huruf leutik a kalayan aksen akut
Kode ASCII "â" - Huruf leutik a kalayan aksen sirkumfleks
Kode ASCII "â" - Huruf leutik a kalayan aksen sirkumfleks
Kode ASCII tina «à» – Huruf leutik a kalawan aksen grave
Kode ASCII tina «à» – Huruf leutik a kalawan aksen grave
Kode ASCII tina "å" - Huruf leutik a nganggo cincin
Kode ASCII tina "å" - Huruf leutik a nganggo cincin
Kode ASCII "ä" - Huruf leutik a sareng umlaut
Kode ASCII "ä" - Huruf leutik a sareng umlaut
Kode ASCII tina «ã» - Huruf leutik a kalawan tilde
Kode ASCII tina «ã» - Huruf leutik a kalawan tilde
Kode ASCII tina «ª» - Tanda ordinal feminin - Indikator gender feminin
Kode ASCII tina «ª» - Tanda ordinal feminin - Indikator gender feminin
Kode ASCII tina "Æ" - diftong Latin Ibukota AE - Ibukota Ae
Kode ASCII tina "Æ" - diftong Latin Ibukota AE - Ibukota Ae
Kode ASCII "æ" - hurup leutik diftong Latin ae - hurup leutik ae
Kode ASCII "æ" - hurup leutik diftong Latin ae - hurup leutik ae
Kode ASCII "Ç" - Huruf ageung C cedilla
Kode ASCII "Ç" - Huruf ageung C cedilla
Kode ASCII tina «ç» - Huruf leutik c cedilla
Kode ASCII tina «ç» - Huruf leutik c cedilla
Kode ASCII "Ð" - Huruf Latin Uppercase eth
Kode ASCII "Ð" - Huruf Latin Uppercase eth
Kode ASCII "ð" - hurup leutik Latin eth
Kode ASCII "ð" - hurup leutik Latin eth
Kode ASCII "É" - Huruf kapital E kalayan aksen akut
Kode ASCII "É" - Huruf kapital E kalayan aksen akut
Kodeu ASCII "Ê" - Huruf kapital E kalayan aksen sirkumfleks
Kodeu ASCII "Ê" - Huruf kapital E kalayan aksen sirkumfleks
Kode ASCII "È" - hurup kapital E kalayan aksen kubur
Kode ASCII "È" - hurup kapital E kalayan aksen kubur
Kode ASCII "Ë" - hurup kapital E kalayan umlaut
Kode ASCII "Ë" - hurup kapital E kalayan umlaut
Kode ASCII "é" - Huruf leutik e kalayan aksen akut
Kode ASCII "é" - Huruf leutik e kalayan aksen akut
Kode ASCII "ê" - hurup leutik e kalayan aksen sirkumfleks
Kode ASCII "ê" - hurup leutik e kalayan aksen sirkumfleks
Kode ASCII tina «è» - Huruf leutik e kalayan aksen kubur
Kode ASCII tina «è» - Huruf leutik e kalayan aksen kubur
Kode ASCII tina «ë» - Huruf leutik e sareng umlaut
Kode ASCII tina «ë» - Huruf leutik e sareng umlaut
Kode ASCII "ƒ" - simbol fungsi - gulden Walanda - hurup leutik f kalawan hook
Kode ASCII "ƒ" - simbol fungsi - gulden Walanda - hurup leutik f kalawan hook
Kode ASCII "Í" - Huruf kapital I kalayan aksen akut
Kode ASCII "Í" - Huruf kapital I kalayan aksen akut
Kode ASCII "Î" - Huruf kapital I kalayan aksen sirkumfleks
Kode ASCII "Î" - Huruf kapital I kalayan aksen sirkumfleks
Kode ASCII "Ì" - Huruf kapital I kalayan aksen kubur
Kode ASCII "Ì" - Huruf kapital I kalayan aksen kubur
Kode ASCII "Ï" - Huruf kapital I kalayan umlaut
Kode ASCII "Ï" - Huruf kapital I kalayan umlaut
Kode ASCII "í" - Huruf leutik i kalayan aksen akut
Kode ASCII "í" - Huruf leutik i kalayan aksen akut
Kode ASCII "î" - Huruf leutik i kalayan aksen sirkumfleks
Kode ASCII "î" - Huruf leutik i kalayan aksen sirkumfleks
Kode ASCII tina «ì» - Huruf leutik i kalayan aksen kubur
Kode ASCII tina «ì» - Huruf leutik i kalayan aksen kubur
Kode ASCII "ï" - Huruf leutik i sareng umlauts
Kode ASCII "ï" - Huruf leutik i sareng umlauts
Kode ASCII «ı» - Huruf leutik i tanpa titik
Kode ASCII «ı» - Huruf leutik i tanpa titik
Kode ASCII «Ñ» – Ñ – Huruf gede eñe – Huruf leutik n kalawan tilde – ENIE – Huruf N kalawan tilde
Kode ASCII «Ñ» – Ñ – Huruf gede eñe – Huruf leutik n kalawan tilde – ENIE – Huruf N kalawan tilde
Kode ASCII «ñ» – ñ – Huruf leutik eñe – Huruf leutik n kalawan tilde – enie
Kode ASCII «ñ» – ñ – Huruf leutik eñe – Huruf leutik n kalawan tilde – enie

Éta dimaksudkeun pikeun nyayogikeun fungsi anu paling "maju" tina sadaya kode ieu.

Kodeu ASCII parantos ngalegaan karakter anu ngaréspon kana kabutuhan anu rada rumit.

Kode-kode anu diperpanjang ieu ogé disusun dina méja sareng diwakilan sapertos dua saméméhna ku cara maké kode numerik.

Ti nempatkeun tanda kutip, umlaut, tilde, tanda baca, tanda seru, diantara lambang séjén sarta tanda, aranjeunna mungkin berkat karakter nambahan anu mangrupa bagian tina kode ASCII ieu.

Éta ogé bagian tina simbol sareng tanda anu relevan sareng penting pikeun persamaan ilmiah sapertos tanda tambahan "+" atanapi tanda pamisah "-".

Kanggo naon?

Sangkan basajan tur cair, kode ASCII dipaké pikeun ngagambarkeun numerik unggal karakter nu dipaké boh pikeun nulis, ngaéksekusi hiji aksi atawa delegasi karakter husus.

Hartina, kode ASCII mangrupa tarjamahan numerik atawa adaptasi nu dipaké ku pamaké pikeun bisa ngatur sistem dina genahna, sabab sistem komputer ieu ngan nanganan kode binér salaku basa operasi anu ngagambarkeun operasi logis maranéhanana.

Ku cara kieu, unggal karakter, hurup, tanda, spasi, simbol jeung malah unggal spasi kosong boga tugas numeris nu pakait jeung kode ASCII sarta ieu gampang digambarkeun dina tabel.

Ti saprak diciptakeun taun 1967, nu ieu disampurnakeun saeutik-saeutik nepi ka ngahontal update panungtungan taun 1986, kodeu ASCII boga operasi global sampurna dina unggal alat nu disebutkeun.

Salaku kamajuan, varian kode ieu dijieun, kayaning kode nambahan.

Pikeun ngahontal komunikasi sistem anu optimal ngaliwatan kode anu tiasa dicitak, diperpanjang sareng kontrol, éta kedah dikodekeun masing-masing sareng unggal mesin anu tos aya masing-masing, sabab alat anu diropéa parantos dikodekeun.

Kami parantos ngabahas yén kode ASCII sering dianggo digantelkeun kana garis téks, tapi éta ogé sacara intrinsik aya hubunganana sareng persamaan ilmiah sabab loba tanda jeung simbol hadir aya bagian tina kode nambahan.

Sagampil percetakan digampangkeun ku karakter kontrol anu ditugaskeun ka Ctrl + P, anu otomatis muka jandela pikeun milih detil sareng sipat pikeun nyitak lambaran, kode ASCII ngajadikeun leuwih loba fungsi mungkin.

Di antarana, fungsi karakter dicitak tur diperpanjang nangtung kaluar, sabab ieu téh leuwih Éta ngamungkinkeun urang basa sareng komunikasi anu langkung cair Kusabab aranjeunna anu ngamungkinkeun ngagunakeun hurup, tanda jeung simbol.

Kumaha cara ngagunakeun kode ASCII?

Pemrograman nyaéta basa komputer anu cukup rumit. 

Anjeun bakal diajar ngagunakeun kode ASCII gumantung kana sistem operasi anjeun gaduh, kumaha oge, anjeun geus ngalakukeun eta tanpa malah sadar eta.

Ku kituna, paréntah anu kami laksanakeun dina komputer anjeun nyaéta paréntah kode ASCII anu saacanna diprogram ku spesialis supados anjeun tiasa gaduh komunikasi anu langkung lancar sareng éfisién sareng anjeun tiasa mendakan sadayana diurutkeun dina méja.

Aya sababaraha cara pikeun ngamangpaatkeun kodeu ASCII ieu sareng dilakukeun ku cara ngodekeun sababaraha kecap sacara manual, boh ngaliwatan kibor atanapi ngalangkungan sistem. Salaku conto:

Dina jandéla

Ieu mungkin nu bisa nyelapkeun Paréntah nu teu aya dina keyboard ngan ku ngagunakeun peta karakter, teu perlu nu nyaho eusi tabél, pikeun ieu anjeun klik tombol ngamimitian.

Sakali jandela némbongan, anjeun badé nyerat "charmap" dina widang teang sareng anjeun badé ngaklik hasil anu diusulkeun teras peta karakter anu tiasa dicitak sareng éksténsif anu anjeun teu acan katingal sateuacanna bakal muncul.

Éta sadayana gumantung kana fungsi anu anjeun badé lakukeun, sabab upami anjeun hoyong ngalaksanakeun fungsi tambahan anjeun kedah pariksa kodeu fungsi anu anjeun badé dianggo dina tabél.

Tapi ieu bakal gumantung kana unggal sistem operasi anu urang nyarioskeun.

Di Linux

Prosésna biasana rada béda sabab kodeu kontrol robih sareng anjeun kedah nyaho kodeu hex anu anjeun peryogikeun, sabab biasana dua sistem operasi anu sanés nganggo perpuluhan. 

Pikeun muka jandela pikeun nuliskeun salah sahiji kodeu kontrol, anjeun kedah pencét Ctrl + Shift + U supados saatos muka bar teang anjeun lebetkeun kode héksadesimal anu aya dina tabél.

Anjeun terang naon kode anu dianggo bakal ngalangkungan méja dimana unggal kode anu anjeun peryogikeun ditulis.

Teu perlu kudu ngapalkeun unggal kode, kalawan prakna anjeun bakal diajar paling dasar na teras anjeun teu kedah ningali kodeu.

Di Mac

Upami anjeun dina alat anu nganggo sistem operasi ios sapertos anu dianggo ku Mac, urang badé nganggo potong kompas keyboard.

Aya sababaraha sareng bakal rupa-rupa gumantung kana naon anu anjeun pikahoyong, contona:

  • Pikeun kaluar lengkep tina program naon waé dina Mac anjeun peryogi paréntah Kaluar, boh ku potong kompas atanapi nganggo ménu dina aplikasi sabab ku palang beureum (x) éta henteu kaluar tina aplikasi lengkep.
  • Nanging, upami anjeun pencét CTRL + CMD + spasi, keyboard bakal muncul.
  • Upami anjeun pencét Shift anjeun bakal ningali sadaya hurup dina hurup ageung
  • Upami anjeun mencét Alt anjeun bakal tiasa ngaksés sadaya karakter khusus, upami henteu némbongan, klik dina simbol anu aya di katuhu luhur sareng pilih tampilan panempo keyboard.

Kabutuhan dina komputasi ayeuna

Ngalegaan karakter kode ASCII mangrupakeun dasar pikeun fungsi ditangtoskeun tina komputer, sakumaha ogé printables jeung karakter kontrol. 

Ku cara kieu, ieu sapuk yén sakabéh programer bakal ngagunakeun basa komputer sarua sabab Kabutuhan pikeun sadaya komputer sareng alat gaduh basa anu sami dilahirkeun.

Sacara praktis teu mungkin ngagunakeun komputer tanpa ngalakukeun bagian tina kode ASCII, sabab kalolobaan komputer cocog sareng éta. mindahkeun informasi dilakukeun sacara efisien sareng terkendali.

Lamun kode ieu teu acan dijieun ti taun 60-an, eta bakal hésé pisan pikeun anjeun maca kami, atawa urang bisa nulis artikel ieu, atawa bakal mibanda éjahan jeung tanda baca alus lamun teu keur ngembangkeun kode nambahan.

Kusabab hatur nuhun kana ieu, éta ngamungkinkeun urang pikeun encode kombinasi karakter sareng simbol anu disayogikeun ku kode ASCII.

Anjeun meureun geus nyaho yén basa binér Éta anu ngamungkinkeun komputer pikeun ngalaksanakeun tindakan sareng ogé narjamahkeun paréntah anu kami pasihan ka alat, naon waé.

Kitu ogé, kode ASCII ngamungkinkeun urang pikeun komunikasi sareng komputer liwat basa asli urang, naon waé. tanpa kudu nyaho kumaha gawéna internal.

Leres, unggal waktos anjeun ngetik surat atanapi pencét tombol "Pupus", aya kodeu anu diolah dina milidetik pikeun ngalaksanakeun paréntahna.

Paréntah ieu biasana hasil tina bubuka pesenan naon waé atanapi téks kana komputer, sareng sacara umum, pamaké éta malire sakabéh prosés balik pikeun urutan Anjeun bisa dieksekusi, saprak sistem ngalakukeun eta otomatis.

Upami anjeun peryogi langkung seueur inpormasi ngeunaan cara dianggo atanapi naon kode ASCII, aya tabel anu tanggung jawab pikeun nangtukeun unggal kode nalika dianggo, boh kode decimal atawa héksadesimal.

Diferensiasi kode ieu bakal dipasihkeun ku sistem operasi anu anjeun anggo, naha Windows, Mac atanapi Linux. Anjeun tiasa ningali dina tabel di luhur.

Sanaos geus terus diropéa saprak 60s, kode ASCII teu Isro sagemblengna unnoticed.

Seueur jalma anu teras-terasan ngagunakeun éta kusabab éta mangrupikeun kodeu anu penting pikeun dianggo anu ngagambarkeun dekripsi sadaya sistem komputer, supados urang tiasa ngabagi inpormasi sacara efektif sareng éfisién sareng ogé, aranjeunna sacara universal disusun dina méja.

Kasimpulanana, basa komputer anu dikembangkeun sareng disampurnakeun ku rébuan programer ngamungkinkeun dinten ayeuna nyerat sareng ningali inpormasi sacara jelas. euweuh urusan naon komputer anjeun dina.

The American Standard Code for Information Interchange, atawa ASCII nurutkeun akronimna dina basa Inggris, nyaéta sakumpulan karakter jeung simbul dina tabél anu aya dina sakabéh alat sangkan informasina jelas tur jelas. teu jadi menyimpang dina alat béda. 

Kodeu ieu anu anjeun tingali dina tabél ayeuna mangrupikeun bagian tina sadayana anu urang terang ayeuna dina Internét sareng berkat usaha ieu programer anu urang tiasa komunikasi.